Adri's comics

Szerelem, madarak, kamion(osok), szellemek egy képregényben.

A fény az éjszakában

2010. november 30. 10:00 • Adri

A mai egy ilyen rémesen egyszerű.*Pedig biztos "benne is ott ficánkol az ő saját kis kérdése", ahogy mindenkiben... csak neki most már úgy is marad. ;)
------------------------
(*Már csak rajztechnikailag is, de csak azért, mert a szakdogámmal vagyok elfoglalva.**)
(**Ami miatt mindenkinek szabadon drukkolhat nekem. :) Rám fér. :P)

Előző rész:
Gerba múltja III.
Következő rész:
Karikatúra

Hozzászólások

Senok el Tirun
2010.11.30 10:08
"Capcha" domini én is gondolkodtam azon, hogyha találkoznéák valakivel, aki csak egy kérdésemre válaszolna, de arra a teljes igazat, és csakis az igazat, akkor milyen kérdést tegyek fel... Valami ilyesmi végeredményre jutottam, ha jól emlékszem: "Hogyan érhetném el - a lehető legkevesebb megerőltetés mellett - azt, hogy boldogan éljek a halálom napjáig?"
Nandoo
2010.11.30 15:53
Senok el Tirun: Na igen, de biztos vagyok benne hogy az embereknek több mint a fele azt kérdezné ki az igazi szerelme. Talán kapcsolatban van a te kérdésed válaszához. Rítől nem is vártam többet :D
pimas
2010.11.30 20:17
és tényleg.
Senok el Tirun
2010.11.30 21:49
Én kicsit kibővítettem a kérdést. Nem azzal, hogy hogyan tehetném meg könnyen - mert arra jó eséllyel az a helyes válasz, hogy könnyen sehogy. A legkönnyebben viszonyítószóval már más a helyzet, mert az a többi lehetőséghez képest mérlegel. Valamint nem csak a szerelemre vonatkozik. :)
Bandi
2010.11.30 21:50
Nekem is ez lenne a kérdésem :D tényleg? :D
Cartwright
2010.11.30 21:55
Egy-két ötlet ilyen esetre: Mi a PI utolsó számjegye? Mennyi a végtelenből mínusz egy? Tyúk vagy a tyúktojás? (hehe, nem a tojás, mert bizony az előbb volt, mint a tyúk :) ) Atomtámadás ellen is véd? Miért 42?
Kebor
2010.12.01 07:19
A legjobb kérdés: -Mire jött rá Joe öt év börtön után? -Hogy nem is ő volt bezárva, hanem a cellaajtó. :)))))
Senok el Tirun
2010.12.01 09:13
Cartwright: PI utolsó számjegye: mivel végtelen, nem ismétlődő tizedestört, ilyen nincs. Végtelen mínusz egy még mindig végtelen. A tyúk jelent meg előbb, mint egy nem-tyúk mutáns (evolúcióban továbbfejlett) egyede - de mivel ami tojta még nem volt tyúk, így amiből kikelt, nem nevezhetjük tyúktojásnak. Igen, nem, az ellen nem véd. (Na, az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, elemeznem kéne a könyvet, de sajnos nincs meg... De ha elküldöd karácsonyra, akkor majd mondom neked a választ is! (jó eséllyel csak úgy, de ez még nem biztos...) :D )
Bandi
2010.12.01 11:01
Cartwright: Senok szinte szóról szóra leírta, amit akartam :) Idézem:"A tyúk jelent meg előbb, mint egy nem-tyúk mutáns (evolúcióban továbbfejlett) egyede - de mivel ami tojta még nem volt tyúk, így amiből kikelt, nem nevezhetjük tyúktojásnak." Az utolsó kérdésedre a válasz azért, mert a végső kérdés: mennyi 6x7? De amint ezt olvasod, már egy másik univerzumban vagy. A végső kérdés és a végső válasz sohasem lehet egy univerzumban, különben összeomlik a világegyetem. A Föld tulajdonképpen egy gépezet, ami arra hivatott, hogy megtalálja a választ erre a véső kérdésre, de jöttünk mi egy másik bolygó semmirekellői (többek között telefonkagyló-tisztítók) akik tönkretettük a mehanizmusát. :D és még a captha is sors.
Cartwright
2010.12.01 21:20
De van a PInek, igaz, csak Noris tudja, így végtelenre is a választ, mert ugye csak ő számolt el odáig. Kétszer. A többit 70%-ban el tudom fogadni :D
Adri
2010.12.04 11:09
Senok el Tirun: korrekt kérdés, főleg a felsőfokú viszonyítószóval. Mert logikus, hogy a legjobb választ a legpontosabban feltett kérdésre kapsz, szóval ha a Guru nem is olyan köcsög, mint a zöld tündér, a fogalmazás életbevágó. :) Nandoo: ez is egy népszerű kérdés, és látod, eszembe sem jutott. :) Én arra gondoltam, gyakoriak lennének még: mi az élet értelme? Mik a jövő heti lottószámok? És úgy általában a jövőre vonatkozó kérdések: meddig fogok élni? Miben fogok meghalni? ...bár ha ezekre csak akkor érkezhet pontos válasz, ha tényleg meg van előre írva a sorsunk, vagy van szabad akarat? Ami szintén jó kérdés, és - többek között - a Chrono Triggerben is felmerült... ;) (Amúgy szerintem nem érdemes a jövőt firtatni, mert értelmét veszti az egész...) pimas, Bandi: statisztikák szerint a sirályok (és az emberek) 40%-a hasonló módon elszúrja a kérdést. :P Kebor: au. :) Cartwright (és a többiek): a válaszokkal én is egyetértek, egyedül a végtelen mínusz egy az, ami kicsit... Szóval nekem egy ismerősöm, aki diszkrét matematikát tanult, azt mondta, hogy a végtelen-1, végtelen+1 (vagy akármennyi, nem feltétlen egy) nem értelmezhető. Persze lehet, hogy tévedett, én csak tolmácsolom ezt a gondolatot, mert én nem értek ehhez. :) u.i.: a telefonkagyló-tisztítók az Douglas Adams-től jött? ;)
Nandoo
2010.12.04 17:05
Ott a pont, Adri :)
Torta
2010.12.05 21:55
uhh :D