Adri's comics

Szerelem, madarak, kamion(osok), szellemek egy képregényben.

Pólók+szektások

2009. december 11. 10:00 • Adri

Egyik kicsit pillesztőbb órán rajzoltam pólóterveket a jegyzetlap hátuljára. Ez utóbbi csak azért említendő tény, mert én félig használt papírokra írok, úgyhogy annak a másik oldala, elvileg... "nem üres". (Az RPG Centrál "Főatya" Deark kacsái vannak rajta amúgy, ld. linkek is. :)) Meg eléggé skicc-szerűek, de ebből talán el tudjátok dönteni, maga az ötlet tetszik-e. Íme kettő:Ez egy kicsit elvonatkoztatott. Fáradtságból kifelejtettem, de Szókratész szájából természetesen kilóg a sás. :DEz is kicsit elvont, de ehhez szöveg is van. :) Mondanám, hogy a három repülő grácia, de Kacseffi nemén valójában sosem gondolkodtam el... :P
...ÉÉÉS ÍME a képregény, amit szándékosan hagytam hátra, ami elolvasás után érthető... Valós alapokon nyugszik:Itt egy kép Cthulhu-ról, és ha már fiktív hitvilágnál tartunk, elárulom az előző rész egyik rejtélyét, hogy Henrik egy bokononista mondást idézett. :)
(*az igazi keresztényekkel semmi bajom, sőt! Éppen azért háborítanak fel ezek a - mondjuk ki - szektások, mert a normális hívők hitelét rontják. Na meg tolakodóak is. Remélem, senki nem vette a szívére ezt a kicsit agresszívebb részt, aki nem érdemli meg... Különben is, Jucus a gonosz, nem én! ;))

Előző rész:
Fádi és Pupi (és...)
Következő rész:
Kíséri

Hozzászólások

Dénes
2009.12.11 10:54
a Srí-Rí-s kártyásból határozottan igényelnék majd egyet :) Cthulhu-ról annyit, hogy készült is egy ilyesmi nevű és erről szóló játék (Call of Cthulhu?), ami valami kegyetlenül rideg, hátborzongató, sarokbafordító hatású. Nem is tudtam végignyomni, mondjuk nem azért, mert lekileg nem bírtam, de eléggé kikészített.
Karex
2009.12.11 11:35
Egy az isten és ő Cthulhu XDXDXDXDXDXDXDXDXD Téritsd a népet Jucus XD Dénes sztem Adri H.P.Lowcraftra utralt, a játék is a Cthulhu mítoszra épül (én végigvittem de csak nappal jáccottam XD) Az egyik kedvenc írom, nagyon érdekes és elgondolkodtató novellái vannak sajnos már csak antikváriumokban lehet kapni :( Adri, én is a Srí-Rí kártyásra szavazok :) de mi van a régi póló tervvel? (Amin Henrik és Jucus volt PAC-MAN-ként)
narghil
2009.12.11 11:53
Én azzal szoktam elhessenteni őket, hogy muszlim vagyok. Ha erőszakosak, elkezdem őket muszlim hitre téríteni. >:)=) Ezzel szemben apám, a bölcs öreg, elegánsabb megoldást választ: megkérdezi, hogy van-e teológiai végzettségük. Mivel minden esetben "nincs" a válasz, szemükre hányja, hogy nem vitapartnerek számára, és otthagyja őket, leforrázva. :)
Gerusz
2009.12.11 14:24
Engem is mindig megtalálnak. Az egyik már kb. harmadszor. Kedvenc lerázós dumám: "Bocs, sietek, fekete kakast kell szereznem az éjféli áldozáshoz." Általában erre lefagynak :-)
Zolesz
2009.12.11 15:26
Én egy "nem érdekel"-es továbbmenéssel szoktam lerázni őket :D Multkor utánnam ordít, h "Hogy akarsz hinni, ha nincs meg benned a hit szelleme?" O.o Hát benne aztán megvan... :P :D Az alsó zárójeles résszel meg egyet értek. :)
narghil
2009.12.11 17:58
Ha Henrik bokononista, akkor mindent értek: Nagybömbje, hogy dupraszban áll Jucussal, holott valójában csak szinvat. Ezzel szemben a Lőnő és Gerba rang-rangok, bár ebből Henrikben is van valami, főleg Gergővel kapcsolatban. Politikusaink viszont valamennyien sztuppák! ;)
rigó
2009.12.11 18:04
remek! :D ha legközelebb a kárász utcán letámadnak ezek a... ezek, akkor majd én is alkalmazom, hogy "hogy vinne el a Cthulhu!!" :P egyébként a kedvenc zaklatós kérdésem az volt, amit az említett utcán kérdeztek tőlem, hogy "Van öt perced a környezetvédelemre?" akkor majdnem pofonröhögtem a srácot...
nevemnemede
2009.12.12 14:31
fhtagn!;)
Nandoo
2009.12.12 21:48
Nem rosszak, de én legelőször egy sima Henrikes pólót vennék :) Amúgy hogy kell ejteni a Cthulhu-t?
Adri
2009.12.13 14:02
Dénes, Karex: bevallom, én nem ismerem igazán a Cthulhu-mítoszt, csak a barátom által egy kicsit. De ezek alapján talán jobb is így... :D Amúgy az itteni Alexandrában lehet kapni új kiadásban Lovecraft összest. :) (Bár nem olcsón...) nandoo: leginkább 'csultu'-nak ejtik tudtommal. A pólótervekről: a régiek is "érvényben" vannak, és folyamatosan találok is ki újakat, ezért csináltam egy 'pólóterv' címkét (ld. fentebb). :) narghil, Gerusz: érdekes, a muszlim és sátánista piszkálás nekem is eszembe jutott, csak én mégis túl nyuszi voltam. :) Teológiai végzettségem meg nekem sincs... Zolesz: "Az alsó zárójeles résszel meg egyet értek. :)" - köszi, akkor célba ért az üzenet (meg a többieknél is). ;) narghil: remekül összeszedted, van benne valami. :) Bár látszik, hogy nem olvastad a könyvet (nem cikizésből! ;)), mert abból kiderül, hogy a rang-rangok tényleg 'rossz' emberek (~wrong :)), míg a Ló Nő és Gerba inkább csak csintalanok. :) rigó: 5 perc a környezetvédelemre tényleg röhejes. :) Amúgy tényleg nem értem, miért gondolják sokan, hogy agresszív fellépéssel elérnek valamit, téríthetik az embereket... nevemnemede: erre nem tudok mit mondani... :)
nevemnemede
2009.12.13 20:15
és azt ki hogy ejtené, hogy "ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn"?:) Egyébként az új Lovecraft összes kötetben, ha jól láttam, épp nincs benne a "Ctulhu hívása"...hogy miért...passz. ja és soundtrack: Metallica - The Call of Ktulu:)
W00d5t0ck
2010.03.22 13:42
Ha már Cthulhu, egy kis reklám :) Egyébként én is inkább őt támogatnám a következő világvallás-választáson ;) http://www.goominet.com/unspeakable-vault/
Adri
2010.03.23 00:03
W00d5t0ck: a maga finom módján bájos képregény. ;) Persze még viccesebb lenne, ha olvastam volna Lovecraft-ot, de talán egyszer. :)
Senok el Tirun
2010.05.21 17:11
"F'Nglui Mglv'Näf Khlûl'-hloo R'lyeh Vgä'Nägl Ftägn" *Az ' jelek rövidebb, a szóköz értelemszerűen kicsit hosszabb szünetek, az "Mg" és "lv" egy zárt szájjal kiegészített "o" kerülhet ("Moglov"), a végén az "F" és a "t" közé egy hasonló módon kiejtett "u". Az "ä" a tiszta "a" és "á" között elhelyezkedő hang akar lenni, csak nem találtam a megfelelő karaktert hozzá, (ami egy kicsi "^" jel lenne az "a"-n), leginkább egy nagyon rövid, nem teljesen tiszta "á"-nak hangzik, az "û" ugyanaz a rövid és hosszú "u"-t illetően. ** A "Khlûl'-hloo" kiejtés a wikipedia idevágó oldaláról lett lenyúlva, tehát ez a hivatalos kiejtési mód.
Senok el Tirun
2010.05.22 09:15
Most nézem, hogy némelyik másolt karaktert nem jeleníti meg rendesen... :P Ezért most idemásolom a megfelelő oldal címét: http://en.wikipedia.org/wiki/Ctulhu A "Spelling and pronunciation" nevezetű rész második bekezdésében írja, hogy az író minek szánta a helyes kiejtési módot, bár az első bekezdésben lehet látni több, az emberi torokkal valamivel könnyebb kiejtési módozatokat.
nevemnemede
2010.05.23 09:05
beteg...:)
Benetnash
2010.09.18 12:08
FHTAGN!!! :D Mondanom sem kell ugye, hogy az Unspeakable Vault-nak van magyar fordítása is... :)
aeve
2010.12.29 17:26
http://www.youtube.com/watch?v=INttODEPzp0