Adri's comics

Szerelem, madarak, kamion(osok), szellemek egy képregényben.

Miatyánk, kivagy a mennyekben...

2010. augusztus 17. 10:00 • Adri

Vigyázat, sok a szöveg! De kivételesen értelme is van, tehát érdemes elolvasni. :)u.i.: időközben rájöttem arra a hibára, hogy nem Vörösék látták a macska "menny"bemenetelét, hanem Srí-ék. Bár távolról valóban szemtanúi lehettek, ez enyhe csúsztatás... Bocs, most már nem tudom kijavítani. :)

Előző rész:
Mit nézel?!
Következő rész:
Gólyatábor - Pumukli

Hozzászólások

nevemnemede
2010.08.17 10:29
mkkp...nálunk sajna nincs. jópofa lett a macska:)
Bandi
2010.08.17 12:42
azért így is aranyos :)
Senok el Tirun
2010.08.17 23:30
Nos, az első kérdéshez elemeznünk kell a lelket. Ne oszthatatlannak, és megérted: a lélek áll az asztráltestből (érzelmek), a mentáltestből (gondolatok, emlékek), és az élet szikrájából, ami meghatározza az alapvető különbséget élő és holt között, összeköti a lélek részeit és a testet. Ha ez a harmadik hiányzik, lehet tested, érezhetsz és gondolkodhatsz, de a halott leszel, és a testedre ezek a szabályok fognak vonatkozni: nem kell enned, aludnod, nem érzel fáradtságot - és jó eséllyel lábon fogsz elrohadni. Az állatoknak a mentálteste csökevényes formában van meg (értelmesebb állatoknak értelemszerűen fejlettebb, némelyeknek kevésbé - csak úgy, mint az embereknél), a növényeknek pedig az asztrálteste sem 'teljes', de etől függetlenül van lelkük. Másodszor, mivel a szellemek a haláluk után ígyis - úgyis eltorzulnak ennélfogva korfüggetlen, hogy hogyan kerülsz az égbe... Valamilyen egyedi kisugárzás alapján ismerhetik fel a másikat. Szerelmi háromszög: A halál homokórájában az Idő homokja pereg tova... S, mint ilyen, övé a világ összes ideje. Mibe kerül neki ezekután elintézni, hogy a kérdéses személyek egyszerre legyenek több helyen? (És így valóban mindenki boldog lesz. Találkozni nem fognak, vagy ha igen, Isten majd "helyreteszi" az emlékeiket.) (És mit akar a capcha ettől a feri-től???)
Torta
2010.08.18 00:46
Senok el Tirun: van benne valami, amit mondasz. Mamám azt mondta nemrég, hogy (már nem először) keresztanyámmal álmodott, aki sajnos már halott, én nem is ismertem, bátyám sem. Mamámat mindigis foglalkoztatta a kérdés, mint szerintem sokunkat, hogy van-e mennyország. Megkérdezte ezt legutóbbi alkalommal keresztanyámtól, aki állítólag úgy, ahogyan még életében is tette, olyan határozottsággal mondta, hogy \"Igen anyám, van.\" Valahol olvastam ezt, vagy azis lehet, hogy nem, mindenesetre egyetértek azzal, hogy aki meghal és a \"fény felé repül\", igazából attól függ, hogy a pokolba, vagy a mennybe kerül, hogy mit érez, hogy vélekedik arról, hogy meghalt, ha egyáltalán felfogja. Persze itt nem konkrét kénköves pokolról és angyalokkal teli mennyországról van szó, hanem csak arról, hogy pokolként éled meg, ha épp úgy vagy vele, hogy nagyon nem jött jól, hogy meghaltál, vagy épp mennyként, ha mondjuk megváltásnak érzed a dolgot. Ennyire létezik a menny és a pokol szerintem. Ami a fényt illeti, akkor nyílván történik valami, belépsz valahová, vagy azis lehet, hogy át(is)alakulsz (bár én ebben a szellemformává alakulásban nem hiszek). Viszont az egy jó kérdés, hogy \"meg lehet-e úszni\", hogy elérd/belépje a fénybe. Valószínűleg igen. Voltak már ilyen kutatások. Másodpercekre a (klinikai) halál állapotába juttattak embereket, majd aztán újraélesztették őket. Kivétel nélkül arról számoltak be, hogy valami fényszerűség felé közeledtek. Az egyikőjük, akit valami hiba miatt csak jóval később sikerült újraéleszteniük, beszámolt egy nőről is, aki mellette haladt a fehérség felé, nyújtóztak egymás felé, de ekkor térítették vissza az életbe. Olyanokról is hallhattunk, hogy egy balesetnek köszönhetően meghalt az illető, és mondjuk miközben újraélesztették, vagy feszengtek körülötte páran, látta az egészet kívülről. A másik érdekes, hogy olyanok tértek vissza a halálba, akik egyszerűen felháborodtak, nem fogadták el, hogy meghaltak (vagy hogy hagyják őket ténylegesen meghalni), és ez a nyugtalanság, elégedetlenség valahogyan visszahozta őket az életbe. Ez a kettő utóbbi dolog sokszor kombinálódik, mármint a testen kívüli élmény, meg az, hogy így visszajöttek. A másik érdekes kérdés az lehet, hogyha már elérted a fehér fényt, visszajöhetsz-e még? (Lehet utána láthatod magad kívülről? Vagy az előtt lehet rá valami okból lehetőséged?)
Torta
2010.08.18 00:49
hmm, ezt blogra is :)
tura
2010.08.18 08:26
best of rész, az biztos
rigó
2010.08.18 12:23
ezt a kérdést már Szabó Magda megoldotta a Katalin utcában. :P mindenkinek saját menyországa van, ő képzelheti el szereplőkkel, helyszínekkel. szóval annyi idős az anyukája, amennyinek kitalálja.
SX
2010.08.18 20:20
Mimmeghalunk! A győztes mindig a féreg, ahogy Poe mondja >:)
Zolesz
2010.08.19 13:19
Húú, mennyi magyarázat, mostmár abszolút nemtudom mi várhat a halál után, de én többnyire úgyvagyok vele, hogy majd ha eljön az ideje minden kiderül :) Egyébként nekem olyat is mondtak, hogy ez a "fény" felé haladás azért van, mert mikor az ember meghal, a látóköre teljesen beszűkül az utolsó pillanatban, és az egyetlen dolog amit haloványan lát az a külvilágból beszűrődő fény, de ez felvet egy újabb kérdést, hogy vajon akik vaksötét éjszakában haltak meg mit láthattak? :D Abban énis egyetértek hogy nem ilyen kénköves pokolt kell elképzelni, szerintem aki úgy élt hogy pokolra jut, az nem az ördögökkel teli pokolra jut, hanem egy teljesen üres térbe, ahol el van hagyatva és magányos, a menyország pedig szerintem a boldogság lehet, meg felszabadultság, szerintem ha szellem nem is, lelkek vannak ott :) Nade ez mind az én históriám, mint mondtam, majd kiderül ha itt az ideje :D
Nandoo
2010.08.20 01:21
\"Érdekes kérdés, elgondolkodom rajta: vajon van-e élet a halál előtt is?\". Ezzel arra akarok célozni hogy benne van az is a pakliban amit a Mátrix című filmben taglalnak, hogy az életed egy virtuális valóság.... Amúgy én úgy képzelem el a halál utáni dolgot, hogy nincs semmi. Bár azt a fogalmat hogy \'semmi\' nehéz elképzelni. Ne feledjük hogy olyan dolgokról beszélünk amit az emberi elme nem képes felfogni :)
Adri
2010.08.21 15:29
Köszönöm a sok értékes hozzászólást! :) Most illő lenne, hogy a saját véleményemet elmondjam, de sajnos az még nem elég kiforrott, illetve a Tiétek is befolyásolhatta, ezért várom, amíg leülepszik, és akkor lesz majd folytatás, mint az időutazósnál. :) Esetleg nem is képregény formájában... Ami biztosan elmondható, hogy \"odaátról\" még senki sem jött vissza panaszkodni. Eme közhely kiegészítése: vagy nem tudott, vagy nem engedték... Vagy ha voltak is, nincs elegendő bizonyíték... Lelkünkről, tudatunkról, elménkről így sem tudunk eleget \"élőben\" sem. Talán a halálról sem tudunk eleget, így nem tudjuk konkrétan, hogyan folynak le a dolgok utána. Rengeteg elmélet van, tudomány és áltudomány összefolyik. Lehet, hogy egyikőtöknek igaza van, vagy akár mindőtöknek. :D Lehet, hogy tök egyszerű az egész, csak rossz oldalról néztük. Lehet, hogy az egész csak foma (=kegyes hazugság). De nem folytatom, mert csak még több kérdést teszek fel, még ha suttyomban is... ;)