Adri's comics

Szerelem, madarak, kamion(osok), szellemek egy képregényben.

De.

2010. október 12. 10:00 • Adri

Visszatértek sirályaink, akik most a szántóföldeken próbálnak szerencsét, mint ahogy más madarak is - és ez lesz, ha találkoznak:Remélem, nem volt nagyon fárasztó, mert most más is van a tarsolyomban. :) Egyrészt...
-------------------------
ISMÉT FAN/FUN-ART! Duracel Malacka újabb részt színezett ki, sőt, még színpalettát is küldött azoknak, akik esetleg a nyomdokai szeretne lépni. Ez úton is, köszönöm, köszönöm! :)
Másrészt: a Linkelde rovat bővült, igen, jól látjátok! ;) Kéretik megfelelő komolysággal olvasni édesanyám blogját, akit tényleg érdekel!
S utoljára: mivel egy nemrégi részben hollók is felbukkantak, íme egy kis összehasonlító rajz a mai és az akkori rész varjúféléiről. Nem egy határozó szint, de büszke vagyok rá, főleg, mert kivételesen talán méretarányos is. :)

Előző rész:
Gerba múltja I.
Következő rész:
Fűben heverős

Hozzászólások

Dani
2010.10.12 15:31
Juj! Peddig ez fáraszt! U.i.: Az összehasonlító kép marha jó és újat is tanultam belőle.
nevemnemede
2010.10.12 16:38
Baromi jó Srí az első képen, ahogy unottan kinéz az olvasóra.:)
Zolesz
2010.10.12 17:24
Fájdalmas vicc, de pont azok a kedvenceim >:) Olyan a varjak pofafoltja, mintha borostásak lennének xD A varjak a helyi geng? :D
Morzsa bá
2010.10.12 18:46
A vetési varjú az amit én kormos varjúnak ismerek? Itt Budapesten csak a dolmányos verzió kerül a szemem elé. Egyáltalán láthatok még hollót valahol, tudtommal a dögtakarítások miatt nagyon kihaltak. egyébként nagyon jó az összehasonlító kép.
Senok el Tirun
2010.10.12 20:24
Aú. Még jó, hogy este olvasom. (Megjegyzem, a capcha sem lehet véletlen: 'esti'.) Morzsa bá: NEM. A kormos varjú(Corvus corone cornix) a Corvus corone faj egyik alfaja, legközelebbi rokona a dolmányos varjú (Corvus corone corone). A vetési varjú (Corvus frugilegus) valamivel kisebb. Egyébként a holló (Corvus corax) is varjú... Mégpedig a varjúfélék családjának legnagyobb tagja. Nem vagyok ornitológus, de ha már a kedvenc madaraim szóba kerültek... :)
Morzsa bá
2010.10.12 21:11
Senok el Tirun: köszönöm a kiigazítást. Bár én is utána guglizhattam volna. Mik a kedvenc madaraid? Az összes varjúféle vagy csak egy-két alfaj. Én a hollókat kedvelem. Rettentő intelligens és állítólag az egyetlen madárfaj és azon kevés állatfaj egyike aminek felnőtt egyedei is szoktak játszanak.
Benetnash
2010.10.12 23:01
Morzsa bá!: Itt mifelénk (Nógrád megye) van holló, mégpedig nem is ritka vendég. Legtöbbször párban keringenek elég magasan és borzasztó hangjuk van (kb. kro-kro) :D de igen-igen bájosak. Én is szeretem őket. És ha szeretitek eme ébenszínű állatokat, ajánlom olvasásra a Lutrát (Fekete I.), abban is van egy holló, és nagyon cuki szokásai vannak (bár ha nekem volna hollóm, biztosan az őrületbe kergetne vele) :) meg a varjak is aranyosak pl a Kelé-ben.
Senok el Tirun
2010.10.12 23:07
Madarak közül a varjúfélék, de van más is, amit kedvelek (pl. a rántott csirke - bár a rántott pulykát jobban, mer' az nagyobbra nő). A Varjak alapvetően a lelkek kísérőiként szerepelnek mondák között (a halálmadár egy félreérthető megnevezés - nem okozzák a halált, de mivel ők készítik fel a lelket a túlvilágra vezető útra, ezért már a halál előtt megérkeznek), míg a konkrétan a hollók a tudás madarai. A skandináv mitológiában Odinnak is van két hollója, Hugin (Gondolat) és Munin (Emlékezet). Egyébként az összes varjúféle nagyon intelligens, főleg ha tanítva vannak. "Az egyetlen madárfaj és azon kevés állatfaj egyike aminek felnőtt egyedei is szoktak játszanak." Ez nem csak a hollókra igaz - bár rájuk a legjellemzőbb -, hanem a Corvus család tagjaira többé-kevésbé mindre.
Benetnash
2010.10.12 23:14
Senok el Tirun: Huginról és Muninról én is tudok, sokat hallgattam Bathoryt "kiskoromban" XD És ha már itt tartunk: "Steadily on jagged wings Feather black against the burning sky Spread your wings and ride the wind Gaze down on me with blackest eyes. Fly my ravens, fly ahead. Over the mountains and endless sky Fly my ravens, fly ahead Over the mountains over my head. Let the wind carry you up high. Fly my ravens, it's time to fly, And for me maybe to die." (R.I.P. Quorthon)
Morzsa bá
2010.10.13 11:19
Azt hittem hogy a varjú visszaszól: - Hőhő... ez Sirrrrrály
Kebor
2010.10.13 19:39
Ehhez nem lehet mást mondani: http://www.youtube.com/watch?v=DqptyxbPSLU
Nandoo
2010.10.13 21:38
Szóviccblogra x) Rúlz.
Adri
2010.10.14 18:18
Dani: duplán örülök. :D nevemnemede: köszi. :) Valószínűleg azért ilyen, mert nem először hallja ezt a viccet. ;) Zolesz: igen, a vetési varjak alapból borostásak. :) Nem kifejezetten maffiózóknak gondoltam őket, de tény, hogy az elegáns fekete adott. :D Varjúfélékről összevontan: a holló középhegységekben nem ritka szerintem (legutóbb Sátoraljaújhelyen hallottam - \"kro-kro\", bezony :)), sőt, ez alapján még nő is a számuk: http://www.mme-monitoring.hu/birds.php?huring=CORRAX Igaz, hogy szeretik a dögöt, de mivel tényleg okosak, feltalálják magukat, ha nincs más. :) Kormos varjúval kapcsolatban csak két helyesbítés: a dolmányos a C. c. cornix és a kormos a C. c. corone, illetve most már külön fajnak minősülnek. A kormos is fekete és tényleg kicsit nagyobb, és valahogy... elegánsabb, mint a vetési, amely kicsit \"slampos\". :) A kormos varjú nálunk a nyugati országrészen él, meg attól még nyugatabbra (kőszegi terepgyakorlaton a templom keresztjén láttunk egy párt :D), de egy pesti megfigyelést is olvastam az egyik Madártávlatban... vagy rosszul emlékszem, mert most nem találom. Odin hollóit lehet, hogy nem véletlenül nevezték el úgy, ahogy, ha már szóba kerültek a varjúfélék elmebeli képességei? ;) A germán mitológiát és Fekete István regényeit én is ismerem, és szeretem. :) Morzsa bá: x) hogy ez nekem nem jutott eszembe, ez a szóvicc. Kebor: :) Rapülőket is szeretem. Nandoo: akkor Te küldted be a régi őzikés részt is Szóviccblogra? :P
Nandoo
2010.10.15 15:10
Tudnék róla, Adri ;)